Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2012 08:02 - МЕДИТАЦИЯ ЗЛАТНА СВЕТЛИНА
Автор: trip Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1897 Коментари: 1 Гласове:
0



МЕДИТАЦИЯ ЗЛАТНА СВЕТЛИНА

МЕДИТАЦИЯТА - ТОВА Е ЛЕКАРСТВО. ТЯ Е ЕДИНСТВЕНОТО ЛЕКАРСТВО. ТАКА ЧЕ ЗАБРАВЕТЕ ПРОБЛЕМИТЕ СИ, ПРОСТО НАВЛЕЗТЕ В МЕДИТАЦИЯТА.

Това е прост метод за трансформиране на вашите енергии и отвеждането им нагоре. Процесът трябва да се прави най-малко два пъти на ден.

Най-доброто време е рано сутрин, точно преди да станете от леглото. В момента, в който усетите че сте будни, съзнателни, направете го за 20 минути. Направете го в същия момент, веднага, защото когато се събуждате от сън, вие сте много деликатни, отворени. Когато се събуждате от сън, вие сте много свежи, и въздействието ще проникне много дълбоко. Точно когато излизате от съня, вие сте най-малко в ума от всякога, следователно съществуват някои пролуки, през които методът ще проникне в най-съкровената ви същност. А рано сутрин, когато се събуждате и когато цялата земя се събужда, има голям прилив от съживителна енергия в целия свят - използвайте този прилив, не пропускайте тази възможност.

Всички древни религии имат обичай да се молят рано сутрин, когато слънцето изгрява, защото изгревът на слънцето е изгряване на всички енергии на съществуванието. В този момент вие може просто да яхнете надигащата се енергийна вълна; ще бъде по-лесно. Вечерта това би било трудно, енергиите ще спадат; тогава вие ще се борите срещу течението. Сутрин ще се носите по течението.

Просто останете легнали, както сте си в леглото, на гръб. Дръжте очите си затворени. Когато вдишвате, просто си представете голяма светлина, навлизаща през главата в тялото ви, все едно че слънцето е близо до главата ви. Вие сте просто кухи и златната светлина се излива през главата ви и навлиза дълбоко, дълбоко, и излиза през пръстите на краката. Когато вдишвате, правете го с тази визуализация. Тази златна светлина ще помогне. Тя ще пречисти цялото ви тяло и ще го напълни изцяло с творческа енергия. Това е мъжка енергия.

А когато издишвате, представете си друго нещо: тъмнина, навлизаща през пръстите на краката, голяма, тъмна река, навлизаща през пръстите на краката, издигаща се нагоре и излизаща през главата. Дишайте бавно, дълбоко, за да можете да визуализирате. Това е женска енергия. Тя ще ви утеши, ще ви направи възприемчиви, ще ви успокои, ще ви даде почивка. И така, дишайте много бавно, а точно при събуждане от сън може да имате много дълбоко и бавно дишане, защото тялото е отпочинало, отпуснато.

Второто най-добро време е, когато се връщате към съня, през нощта. Легнете в леглото, отпуснете се няколко минути. Когато почувствате, че се люшкате между съня и будното състояние, точно по средата, започнете отново процеса. Правете го 20 минути. Ако заспите докато го правите, това е най-добре, защото въздействието ще остане в подсъзнанието и ще продължи да работи.

Ако правите този прост метод три месеца, ще бъдете изненадани - не е необходимо да потискате, трансформацията е започнала.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. trip - предадено от Ошо http://bg. ...
15.06.2012 14:12
предадено от Ошо

http://bg.wikipedia.org/wiki/Ошо
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trip
Категория: Изкуство
Прочетен: 258212
Постинги: 149
Коментари: 72
Гласове: 671
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930